Премини към основното съдържание

Кратун месец в Рила

На 10.12.2016 г. от 12:00 часа в градинката на площад „Възраждане“, гр. Рила ще бъде официално открит „Кратун месец“. “КРАТУН МЕСЕЦ” e “месец”, с продължителност от 99 дни, характерен само за град Рила, през който се дегустира рилско вино. Името му идва от традицията, виното да се пие от кратунки (вид тикви).

Планирани прекъсвания на тока за Кюстендилска област за периода 20 - 24 юни 2016 г

Кюстендилска област

Община Бобов дол    

Жена в ареста заради кражба на документи

Полицията от Дупница арестува жена от Сапарева баня,заподозряна в кражба на мобилен телефон и документи.Били са откраднати от автомобил,оставен без наблюдение. Задържаната е известна на полицията като извършител на противозаконни деяния, осъждана е. Работата по случая продължава РУ Дупница.
Източник:zadupnitsa.com
сн:zadupnitsa.com

Запълват дупките от Вторник

Голямото запълване на дупките в Дупница започва от 5 Май.Ще бъдат ремонтирани и пътищата в околните села.Това е един от най-големите проблеми в града и тази година от бюджета на Общината бяха заделени рекордните 726 544 лв (без ДДС).

Отново вандализъм в Дупница

40 метра дървена ограда е изпотрошена на входа на парк "Рила".Деянието е извършено от непознати хулигани на 26 Април.Сигнал е подаден към полицията в Дупница, която ще разследва инцидента.

Нагли шофьори паркират в Градската градина

Все повече дупничани се възмущават на безрасъдното паркиране на шофьорите.Този път са забелязани паркирани коли в Градската градина.Това споделииха живеещите в района хора,които са силно възмутени от този факт.Ето и коментарът на Общината по въпроса:"Когато се подава сигнал към Община Дупница за подобно паркиране, веднага се извършва проверка от Контролното звено.

ПТП край Овчарци

Млад мъж от село Овчарци,е причинил лека катастрофа в селото.Ударил се е с "Фолксвагена"-си с лек автомобил "Мерцедес",за щастие пораженията не са сериозни.Произшествието е обслужено от дежурна полицейска група, която е установила, че водачът на фолксвагена е управлявал след употреба на алкохол. Дрегерът е отчел резултат 3.21 промила алкохол в издишания въздух.
Източник:zadupnitsa.com

Иззеха цигари без бандерол от пенсионерка

Полицията от Дупница иззе цигари без бандерол от дома на 60-годишна жена от село Яхиново.При акция на полицията,са намерени 9166 къса цигари.Проверката е извършена в рамките на специализирани полицейски действия за пресичане на нерегламентираната търговия с акцизни стоки.

Малките спортисти на Дупница с купа от турнир

Гордост за Дупница.Таекуондистите от СК Гладиатор,се справиха блестящо на международеня турнир Херея в София.Те достойно си заслужиха две отборни купи.Надпреварата се проведе в Зимния дворец. В турнира участваха 391 състезатели от 62-клуба, от 10 държави. При децата Борислава Борисова в категория до 40- килиграма и Радина Борисова в категория до 52-килограма, взеха златните медали.

Възрастна жена в болница заради побой

Случай на побой над възрастна жена беше регистриран в Дупница.65-годишна жена бе приета в болница след като мъжът,с който живеела,и нанесъл тежък побой.Жената е прегледана, като се оказало, че се е отървала само с множество синини и няма счупвания. Самата тя не е от Дупница, но от дълги години живее в града. На този етап не е ясно дали ще подаде официално оплакване срещу побойника.