Премини към основното съдържание

Спортно училище "Васил Левски"

Име на фирма: 
Спортно училище "Васил Левски"

Спортно училище "Васил Левски" e общинско средно общообразователно училище в Кюстендил. Училището е основано през 2001 г., когато СОУ "Христо Ботев" е преобразувано и се разделя на две учебни заведения : Спортно училище "Васил Левски" и Пето основно училище "Христо Ботев". Двете училища делят обща сграда.
Училището разполага с добре оборудвани кабинети, както по общообразователните предмети, така и по специализирани – информационни технологии, природни науки и други. През учебната 2010/2011 година е извършено саниране, като е направен и основен ремонт на покрива на сградата, дограмата е изцяло подменена, обновен е вътрешния интериор на учебните помещения.През първите два месеца от учебната 2011/2012 година са извършени редица дейности по облагородяване двора на училището и поставяне на нови спортни съоръжения. Монтирани са и нови спортни съоръжения – "гладиатор", висилка и успоредка.
Занятията по спортна подготовка се провеждат в спортен комплекс "Осогово". Учениците на училището могат да избират между спортовете борба, карате, футбол, волейбол и художествена гимнастика.
Директор на спортното училище е Валери Райчев, в учителския колектив включва още 15 педагози.

ул."Спартак" № 21, Кюстендил 2500

Местоположение

Bulgaria
42° 16' 56.172" N, 22° 40' 29.9928" E
Javascript is required to view this map.

БЕЗПЛАТНО включване в Бизнес каталога на Кюстендил се обадете на 0888-563-496 или стъпи ТУК!

Вижте телефон, емайл или интернет сайт след вход или регистрация!