Премини към основното съдържание

Политика

Как политиката влияе на живота на селото и как селото вличе на политическия живот?

Поискаха оставката на Васил Иванов

Областния управител Васил Иванов,получи доста небрежни упреквания от лидера на ПП „България без цензура”-Дупница, Костадин Костадинов.Според него,Иванов не заслужава да бъде шеф на такова важно място.Също така заяви,че на Иванов се дължат слабите резултати на коалицията от последните избори, тъй като той е работил за собствената си кандидатура.

Виктор Янев встъпи в длъжност

Днес се състоя официялно представяне на областния управител Виктор Янев.Както вече ви разказахме,Янев бе назначен по решение на Миснистерски съвет. Официалната церемония по предаване на властта бе насрочена за 12. 00 часа.
Най- вероятно ще станат ясни и имената на новите заместник областни управители.
Източник:dariknews.bg
сн:dariknews.bg

Кирил Калфин с две позиции в парламента

Кирил Калфин ще участв в Комисията по правни въпроси и Комисията по вероизповеданията и правата на човека.Това стана ясно вчера,след като му бяха предложени няколко шефски места,но той ги отказа."Държах да бъда в комисията по вероизповеданията, която е нова за мен, защото така ще мога да помогна на черквите в Кюстендилска област.

Росица Борисова начело на ГЕРБ-Бобов дол

За пореден път бе избран лидерът на партия ГЕРБ в Бобов дол.Росица Борисова до сега заемаше този пост,пък и сега беше избрана единодушно за лидер. Нейната номинация бе единствена, като всички делегати на събранието я подкрепиха единодушно. Борисова представи подробен отчет и анализ на дейността на общинската структура за периода 2010 – 2014 година.

Кюстендилска блокада пред ДПС

Кюстендилци за пореден път показаха,че искат свалянето на Бат Сали от лидерското място на ДПС-Кюстендил.Те се заканихха да протестират,докато не се изпълни желанието им.Ето и коментараи:” Няма да допуснем Александър Методиев да положи клетва като народен представител.

Лютви Местан на гости в Кюстендил

Днес лидера на ДПС Лютви Местан гостува в Кюстендил за среща с кмета на града Петър Паунов и кмета на Дупница Методи Чимев.Кметовете изрично изказаха заявлението си ДПС да оттегли мандата си за Кюстендилска област.Ето и коментара на Местан: "Не очаквайте от мен противоконституционни действия.

Чимев с покана към Лютви Местан за среща

Кмета на Дупница Методи Чимев и камета на Кюстендил Петър Паунов поканиха лидера на ДПС Лютви Местан на среща по повод обсъждане на някои политически въпроси.Тази среща ще се състои в утре в 11 часа в Кюстендил. "Поканата към Лютви Местан е отправена и в сряда в 11 часа ще бъдем заедно с колегата Петър Паунов в очакване на срещата с лидера на ДПС.

Кюстендилци блокират ГКПП Гюешево

Утре граждани на Кюстендил ще блокират границата при Гюешево с жива верига.В знак на недоволството си от управлението на ДПС в града,в 12:00 часа границата ще бъде блокирана. Инициативен комитет организира преди това автопоход от цирковата площадка в Кюстендил, по пътя за Македония, до разклона за село Жиленци /при хотел Рай .

Подкрепа за дупничани на протеста утре

Други два български града ще протестират утре в София.Ямол и Габрово ще окажат подкрепа на Дупница при протеста утре. "България няма да остане безучастна със случващото се в Кюстендилска област и утре в 14:00 пред сградата на ЦИК започва протест в тяхна подкрепа. Нека докажем, че българите сме единни" – Това заявиха от инициативният комитет в Ямбол.

Събират подписи „анти-мандат” в Кюстендил

Кюстендилци напълно подкрепят тезата за сваляне на ДПС от лидерското място в града.Над 3 000 човека се подписаха в знак на недоволството си. Масата за събиране на подписи е разположена на пл. "Велбъжд", до сградата на общината.