Премини към основното съдържание

Политика

Как политиката влияе на живота на селото и как селото вличе на политическия живот?

Поискаха оставката на Васил Иванов

Областния управител Васил Иванов,получи доста небрежни упреквания от лидера на ПП „България без цензура”-Дупница, Костадин Костадинов.Според него,Иванов не заслужава да бъде шеф на такова важно място.Също така заяви,че на Иванов се дължат слабите резултати на коалицията от последните избори, тъй като той е работил за собствената си кандидатура.

Росица Борисова начело на ГЕРБ-Бобов дол

За пореден път бе избран лидерът на партия ГЕРБ в Бобов дол.Росица Борисова до сега заемаше този пост,пък и сега беше избрана единодушно за лидер. Нейната номинация бе единствена, като всички делегати на събранието я подкрепиха единодушно. Борисова представи подробен отчет и анализ на дейността на общинската структура за периода 2010 – 2014 година.

Лютви Местан на гости в Кюстендил

Днес лидера на ДПС Лютви Местан гостува в Кюстендил за среща с кмета на града Петър Паунов и кмета на Дупница Методи Чимев.Кметовете изрично изказаха заявлението си ДПС да оттегли мандата си за Кюстендилска област.Ето и коментара на Местан: "Не очаквайте от мен противоконституционни действия.

Чимев с покана към Лютви Местан за среща

Кмета на Дупница Методи Чимев и камета на Кюстендил Петър Паунов поканиха лидера на ДПС Лютви Местан на среща по повод обсъждане на някои политически въпроси.Тази среща ще се състои в утре в 11 часа в Кюстендил. "Поканата към Лютви Местан е отправена и в сряда в 11 часа ще бъдем заедно с колегата Петър Паунов в очакване на срещата с лидера на ДПС.

Кюстендилци блокират ГКПП Гюешево

Утре граждани на Кюстендил ще блокират границата при Гюешево с жива верига.В знак на недоволството си от управлението на ДПС в града,в 12:00 часа границата ще бъде блокирана. Инициативен комитет организира преди това автопоход от цирковата площадка в Кюстендил, по пътя за Македония, до разклона за село Жиленци /при хотел Рай .

Подкрепа за дупничани на протеста утре

Други два български града ще протестират утре в София.Ямол и Габрово ще окажат подкрепа на Дупница при протеста утре. "България няма да остане безучастна със случващото се в Кюстендилска област и утре в 14:00 пред сградата на ЦИК започва протест в тяхна подкрепа. Нека докажем, че българите сме единни" – Това заявиха от инициативният комитет в Ямбол.

Събират подписи „анти-мандат” в Кюстендил

Кюстендилци напълно подкрепят тезата за сваляне на ДПС от лидерското място в града.Над 3 000 човека се подписаха в знак на недоволството си. Масата за събиране на подписи е разположена на пл. "Велбъжд", до сградата на общината.

Дупнишки депутат в Народното събрание

В новия парламент ще има и депутат от Дупница.ГЕРБ взеха първото място в цяла дупнишка околия.Но най-голямо доверие имат в Кюстендил,сочат официалните резултати от РИК- Кюстендил, на база 278 от 279 секционни протокола, без една от Сапарева баня. На база първоначалните изчисления освен водачът Кирил Калфин, зад парламентарната банка ще седне и втория в листата Емл Гущеров.

Чимев против „Бат Сали” в парламента

Кметът на Дупница Методи Чимев е против за влизането в парламента на Александър Методиев.По-известен като Бат Сали,Методиев ще влезе в парламента,но по думите на Чимев,неговата партия е получила едва 1,45 % гласа. Сигурните за Парламента са Кирл Калфин от ГЕРБ и Мая Манолова от БСП, а към настоящия момент сред 240-те е и Красимир Руев от АБВ.

Слаба избирателна активност в Кюстендил

В сравнение с парламентарните избори през Май на сегашните избори се регистрира по-малка избирателна активност в Кюстендил.През Май е била 49.54 %,а сега-43, 06%.Там са гласували общо 58 988 души. По-ниската активност на тези избори бе тенденция през целия ден. Политиците коментираха това като загуба за всички.